Inloggen

Uitzenden / Detacheren

Heb jij vraag naar flexibel personeel?

Laten wij dan kennismaken! Op welk vakgebied je ook krachten zoekt, de mensen van SEM Personeelsdiensten vinden gemotiveerd en bekwaam personeel. Of dit nu gaat om tijdelijke of permanente posities.

Hoe doen wij dit?
Wij selecteren uitzendkrachten op hun ervaring, capaciteiten en persoonlijkheid. Wij willen snappen wie wij voor ons hebben. Persoonlijk contact vinden wij hierbij belangrijk. Alleen op deze manier kunnen wij beoordelen of de persoon bij je bedrijf of de functie past.  

De voordelen op een rij

Het scheelt je tijd
Laat je je werving en selectie uitbesteden aan SEM? Dan nemen wij het grootste deel van de sollicitatieprocedure van je over. Je hoeft geen vacatures te plaatsen, sollicitatiebrieven door te spitten of de eerste gesprekken te voeren. Dit doen wij voor je. Het enige wat wij nog van je vragen is om in gesprek te gaan met de kandidaten waarvan wij denken dat ze perfect bij de functie passen.

SEM heeft een groot bestand met kandidaten die direct geplaatst kunnen worden. Zo niet, dan zoeken onze recruiters voor jou de ideale kandidaat. Zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden, checken wij de referenties en leggen wij de afspraken vast. Ook hier win je dus tijd, tijd die je kunt besteden aan het runnen van je business. 

Je zet personeel flexibel in 
Een groot voordeel dat komt kijken bij uitzendkrachten, is dat je hen kan inzetten wanneer het jou uitkomt. Heb je een drukke periode, dan vang je dit op. Is het juist rustiger, dan zet je de uitzendkrachten niet in. Op deze manier ben je als organisatie in staat om pieken op te vangen en speel je makkelijk in op veranderingen in de markt. 

Je hebt geen omkijken naar loonadministratie
Heb je een uitzendkracht of gedetacheerde via SEM? Dan zijn wij de formeel werkgever en nemen wij de bijkomende verantwoordelijkheden op ons. Denk hierbij aan het uitbetalen van loon, afdrachten van premies, informatieverstrekking aan instanties, en aanmelding bij de ziektekostenverzekeraar. Zelfs de pensioensopbouw wordt geregeld. Vanaf het moment dat de uitzendkracht 26 weken werkzaam is, nemen zij verplicht deel aan de pensioensregeling voor uitzendkrachten. De gewerkte uren vult de uitzendkracht zelf in, in ons online urenportaal. Deze hoef je alleen nog goed te keuren. 

Je hebt geen werkgeversrisico
Wanneer je een uitzendkracht via SEM inhuurt, dan betaal je geen loon door bij ziekte, verlof, of uitval. Wij zijn juridisch werkgever van de kracht dus hier zijn wij verantwoordelijk voor. Wij doen alle HR-administratie en houden alle wet- en regelgevingen voor je in de gaten, zodat je hier zelf geen omkijken aan hebt. 
 

Uitzenden VS Detacheren

Uitzenden en detacheren tonen veel gelijkenissen. Het grote verschil zit hem in zekerheid. Gedetacheerden hebben vaak een langlopend contract met een duidelijke einddatum. Daarbij wordt een urengarantie besproken. Je betaalt de detacheerde door, ook als er geen werk is. De gedetacheerde heeft in vergelijking met een uitzendkracht dus meer zekerheid. Hier wordt in sommige functies vaker om gevraagd. Denk aan medewerkers met specifieke kennis en kwaliteiten. 

Zelf de werving en selectie doen?

Maar wil je wel genieten van de flexibiliteit van uitzenden? Wij bieden de mogelijkheid tot payrollen. Hierbij gelden dezelfde voordelen als bij uitzenden, maar ben je zelf verantwoordelijk voor het sollicitatieproces. 

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent
SEM Personeelsdiensten gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.